Hardhoutschroeven kopen

Een hardhoutschroef is bedoeld voor het werken met hardhout. Wanneer u dus met dit type hout gaat werken, dan moet u hardhoutschroeven kopen die bij dit materiaal passen. Zo voorkomt u dat de schroef breekt of het hout splijt. Hardhoutschroeven hebben een aantal specifieke kenmerken die alleen terug te zien zijn bij dit type schroef. Wanneer de schroeven die u heeft gekocht niet voldoen aan deze kenmerken, kunt u ze beter niet gebruiken voor het werken met hardhout.

Kenmerken hardhoutschroeven

Hardhoutschroeven moeten bijzonder sterk zijn. Aangezien hardhout zeer sterk is en in sommige gevallen bijna aanvoelt als ijzer, heeft u een extreem sterke schroef nodig. Er zijn meerdere typen hardhout. U kiest het type hout op basis van het project dat u wilt maken. Onze hardhoutschroeven zijn voor ieder type hardhout geschikt. Of u nu een zachter type hardhout gebruikt zoals Lariks of Douglas of juist met zeer harde soort hardhout werkt, de Helix hardhoutschroeven zorgen ervoor dat alles uitstekend verbonden kan worden. Dit omdat Helix hardhoutschroeven van RVS 410 gemaakt zijn en dit type RVS harder is dan de standaard RVS waar “normale” schroeven van gemaakt zijn. Daarnaast heeft de houtschroef een torx aandrijving. Torx is de krachtigste methode om een schroef ergens in te kunnen draaien. Veel krachtiger dan bijvoorbeeld een kruiskop. De kans op slippen is minimaal waardoor je de schroef echt diep het hout inboort. Dan is er tot slot de zelfborende punt: deze snijpunt boort zichzelf in het hout, zelfs in hardhout.

Hardhoutschroeven kopen

Wanneer u hardhoutschroeven wilt kopen, is Helix schroeven uw ideale aanbieder. Onze schroeven zijn voordelig geprijsd en van een perfecte kwaliteit. U ontvangt onze schroeven bovendien in een herbruikbare verpakking. Daarnaast kunt u er de juiste schroef bits en bithouders direct bij bestellen. Zo heeft u uw gereedschap goed op orde om zorgeloos te kunnen werken.