Pozidriv schroeven kopen

Er zijn twee soorten kruiskopschroeven: de Pozidriv schroef en de Phillips kruiskop. Sommige mensen zullen het verschil tussen een Pozidriv schroef en een Phillips kruiskop schroef niet zien, maar een kenner herkent wel degelijk de insnijdingen in de schroefkop van de Pozidriv schroef. U ziet het tweede kruisje als dunne lijnen haaks op het grotere kruis staan. Deze dunne lijnen en een dieper verzonken kruis, zorgen voor een verbeterde grip ten opzichte van de Philips kruiskop schroeven. U kunt de Pozidriv schroeven als een verbeterde versie zien van de Philips schroef die in de jaren dertig van de vorige eeuw uitgevonden is.

Voor welk materiaal Pozidriv schroeven kopen

Pozidriv schroeven kopen is mogelijk voor ieder type materiaal. Het is de meest voorkomende schroef in Europa en wordt zowel voor hout, steen, kunststof als metaalbewerking gebruikt. De Pozidriv schroeven zijn er van minuscuul klein tot zeer groot en hebben vele toepassingen. Voor zachtere materialen waar snelheid in werken vereist is, zoals het monteren van gipsplaten, worden nog vaak Philips schroeven gebruikt. Voor materialen waar meer kracht op de houtschroef gezet moet worden, kan men beter Pozidriv schroeven gebruiken.

Pozidriv schroefbit

Hoewel een kruiskop schroefbit meestal past in Pozidriv schroeven, moet u voor een goede verwerking een Pozidriv schroefbit gebruiken. Logisch, want om gebruik te maken van de extra grip die deze schroeven bieden, heeft een Pozidriv schroefbit ook dit dunne kruis haaks op het grote kruis staan. Bent u nieuw in het gebruik van deze schroeven? Koop dan een set Pozidriv bitjes. Gaat u een groot project doen, dan is het hebben van meerdere schroefbits in precies de juiste maat erg handig. Bestel deze direct tijdens uw Pozidriv schroeven kopen. Een schroefbit kost maar één of enkele euro’s bij Helix Schroeven. Om de prijs hoeft u het niet te laten.

Pozidriv of Phillips schroeven

Pozidriv bieden een betere grip dan de Phillips kruiskopschroeven, maar vereisen een meer secure verwerking. Voor het snellere werk waarbij weinig kracht op de schroef nodig is, bestaan daarom nog steeds de Phillips schroeven. In Amerika zijn Phillips schroeven nog steeds het meest gebruikt terwijl wij in Europa dus vaker Pozidriv schroeven gebruiken. Pozidriv schroeven bestaan al sinds de jaren 60 en zijn lange tijd het beste geweest in krachtoverbrenging. Wanneer er echter nog meer kracht overgebracht moet worden, dan kiest u tegenwoordig voor torx schroef.

Pozidriv of torx schroeven

Werken met een Pozidriv schroef gaat snel en biedt door het tweede kruis een goede grip. Er zijn echter momenten waarop een nog betere krachtoverbrenging vereist is. Hiervoor is er de torx schroef. De zeshoekige ster biedt een nog betere krachtoverbrenging dan Pozidriv. Waarom dan toch nog voor de kruiskopschroef kiezen? Optisch gezien oogt de kruiskop traditioneler en daardoor mooier dan de wat meer technisch ogende torx kop. Net als dat er nog steeds gleufkop schroeven bestaan, hoewel die ten opzichte van Pozidriv een inferieure grip hebben. Een ander voordeel van Pozidriv is dat een schroefbit die in de buurt komt ook past, hoewel uiteraard de precies passende schroefbit aangeraden wordt om beschadiging aan de kop te voorkomen.

Pozidriv schroeven van Helix Schroeven

Helix schroeven heeft Pozidriv schroeven van zowel verzinkt staal als roestvrij staal. Het gaat hierbij om roestvrij staal A2, dus niet RVS 410, dat beter is voor aan corrosie onderhevige toepassingen. Hiermee zijn de Pozidriv RVS A2 schroeven goed voor gebruik bij hardhout, maar minder sterk dan de verzinkte schroeven. Daarom dat voor normaal gebruik vaak de Pozidriv verzinkte schroeven gekozen worden. U kunt de schroeven met bolkop of platverzonken kop kopen. Dit maakt deze schroeven voor een zeer breed aantal projecten geschikt. We vertellen graag meer over de verschillen.

Voldraad of deeldraad kopen, platverzonken of bolle kop?

Pozidriv schroeven zijn er in zowel voldraad als deeldraad uitvoering. Bij voldraad loopt de draad over de hele schroef, bij deeldraad heeft het bovenste gedeelte geen schroefdraad. Dit is voor extra trekkracht. Of u nu een deeldraad of voldraad Pozidriv schroef zoekt, u kunt kiezen uit een bolkop of platverzonken kop. U kiest voor de eerste wanneer de kop op het voorwerp komt te liggen en voor de tweede wanneer de kop in het hout getrokken moet worden. Voor deze verwerking is een elektrische schroevendraaier of boormachine met schroefbit een aanrader.

Pozidriv schroeven koopt u bij Helix Schroeven

Helix Schroeven is de specialist in schroeven. Wij bieden een breed assortiment schroeven van hoge kwaliteit. Dagelijks vertrouwen onze klanten op onze schroeven. Ons assortiment is gericht op een snelle en prettige werkwijze met een duurzaam resultaat. Wij geven graag advies in de keuze voor uw schroeven. Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord en denken met u mee welke schroef voor uw project de beste is.