Welke soorten schroeven zijn er allemaal?

Of u nu een doe-het-zelver bent of een professionele vakman, wij hebben de kennis en expertise om uw zoektocht naar de beste schroeven makkelijk te maken. Bent u op zoek naar de juiste schroeven voor uw klussen? Bij Helix Schroeven bieden we een ruim assortiment aan soorten schroeven , zodat u goed voorbereid aan de slag kunt gaan. Ontdek de veelzijdigheid van Helix Schroeven en vind de perfecte schroeven voor uw klussen zodat u uzelf niet na hoeft te vragen ‘welke soorten schroeven zijn er allemaal?’.

Helix Schroeven: de nummer 1 keuze in schroeven

Bij Helix Schroeven zijn we trots op onze hoogwaardige schroeven die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Onze Helix Schroeven worden erkend als de nummer 1 keuze voor professionals en doe-het-zelvers. Met hun uitstekende prestaties en betrouwbaarheid bieden ze de perfecte oplossing voor uiteenlopende materialen en toepassingen.

Ons assortiment Helix Schroeven omvat verschillende soorten schroeven, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder vindt u een overzicht van enkele populaire soorten schroeven die wij aanbieden.

Verschillende soorten schroeven voor diverse toepassingen

Houtschroeven zijn speciaal ontworpen voor gebruik in houten materialen. Ze hebben een scherpe punt en een diepe draad, waardoor ze gemakkelijk in het hout kunnen worden gedraaid. Er zijn verschillende soorten houtschroeven beschikbaar, waaronder:

 • Traditionele houtschroeven : Deze schroeven hebben een platte kop en worden vaak gebruikt voor algemene houtbewerkingstoepassingen.
 • Verzonken houtschroeven: Deze schroeven hebben een conische kop die in het hout wordt verzonken, waardoor een vlak oppervlak ontstaat.
 • Torx houtschroeven : Deze schroeven hebben een speciale Torx-kop die zorgt voor een betere grip en minder kans op beschadiging van de schroefkop.
 • RVS houtschroeven: Deze schroeven zijn gemaakt van roestvrij staal en bieden uitstekende corrosiebestendigheid, waardoor ze ideaal zijn voor buitentoepassingen

Onze houtschroeven zijn ideaal voor het bevestigen van houten constructies, zoals meubels, kozijnen en vloeren. Ze bieden een uitstekende grip en stevigheid, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor duurzame en stabiele verbindingen.

Spaanplaatschroeven

Spaanplaatschroeven worden veel gebruikt bij het bevestigen van spaanplaat en andere plaatmaterialen. Ze hebben een scherpe punt en een grove draad die gemakkelijk door het materiaal snijdt. Veelvoorkomende soorten spaanplaatschroeven zijn:

 • Verzonken spaanplaatschroeven: Deze schroeven hebben een platte kop die in het materiaal wordt verzonken. Ze zorgen voor een strakke afwerking en verminderen het risico op splijten.
 • Zelfborende spaanplaatschroeven: Deze schroeven hebben een boorpunt waarmee ze gemakkelijk in het materiaal kunnen worden geboord zonder voor te boren.
 • RVS spaanplaatschroeven: Deze schroeven zijn gemaakt van roestvrij staal en bieden uitstekende corrosiebestendigheid, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik buitenshuis.

Machine- en boutenschroeven

Machine- en boutenschroeven worden gebruikt voor het verbinden van metalen onderdelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kopvormen, zoals cilindrisch, plat, pan en verzonken. Veelvoorkomende soorten metaalschroeven zijn:

 • Zeskantbouten: Deze schroeven hebben een zeshoekige kop en worden gebruikt in combinatie met een moer voor extra stevigheid.
 • Inbusbouten: Deze schroeven hebben een inbuskop en kunnen worden aangedraaid met behulp van een inbussleutel.
 • Torx-schroeven: Deze schroeven hebben een Torx-kop die zorgt voor een betere grip en minder kans op beschadiging van de schroefkop.

Metaalboor schroeven

Metaalboor schroeven, ook wel zelftappende schroeven genoemd, worden gebruikt voor het bevestigen van metalen platen en profielen. Ze hebben een scherpe punt en een speciale draad die het mogelijk maakt om in metaal te boren zonder voor te boren. Enkele veelgebruikte soorten schroeven zijn:

 • Platkop metaalboorschroeven: Deze schroeven hebben een platte kop en worden vaak gebruikt voor algemene toepassingen.
 • Pan- en lenskop metaalboorschroeven: Deze schroeven hebben een bolle kop en bieden een goede grip bij het bevestigen van dunne metalen materialen.

Voor metalen constructies en bevestigingen hebben we een assortiment hoogwaardige metaalschroeven. Deze schroeven zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van metalen materialen en bieden een veilige en betrouwbare verbinding. Of het nu gaat om het monteren van metalen profielen, het bevestigen van plaatwerk of het repareren van apparatuur, onze metaalschroeven leveren optimale prestaties.

Betonschroeven

Betonschroeven zijn ontworpen om in betonnen en andere harde materialen te worden gebruikt. Ze hebben een speciale draad en een boorpunt die het mogelijk maken om direct in het materiaal te boren. Voor betonnen oppervlakken bieden onze betonschroeven de perfecte oplossing. Deze schroeven zijn ontworpen om snel en gemakkelijk in beton te worden geïnstalleerd, waardoor u tijd bespaart en toch een stevige en veilige bevestiging krijgt. Of u nu een hekwerk wilt monteren, een plank wilt ophangen of een andere betonklus heeft, onze betonschroeven zijn de juiste keuze.

Enkele veelvoorkomende soorten betonschroeven zijn:

 • Verzonken betonschroeven: Deze schroeven hebben een platte kop en kunnen worden verzinkt in het materiaal voor een vlakke afwerking.
 • Zeskantbetonschroeven: Deze schroeven hebben een zeskantige kop en worden gebruikt in combinatie met een moer voor extra stevigheid.

Veelvoorkomende schroeven

Naast deze veel voorkomende soorten schroeven bieden wij ook gespecialiseerde schroeven voor specifieke toepassingen, zoals terrasschroeven, dakpannen schroeven en profielplaat schroeven . Bij Helix Schroeven streven we ernaar om aan al uw schroef behoeften te voldoen, ongeacht de klus die u wilt uitvoeren.

Of u nu een professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver: bij Helix Schroeven vindt u de juiste schroeven voor uw projecten. Onze uitgebreide catalogus soorten schroeven garandeert dat u altijd de beste kwaliteit en prestaties krijgt.

Bekijk direct onze website en ontdek ons ruime assortiment aan schroeven voor uiteenlopende materialen en toepassingen. Bij Helix Schroeven staan we voor kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid, zodat u met vertrouwen aan uw klussen kunt beginnen.

Belang van het kiezen van de juiste soorten schroeven

De juiste schroeven kiezen is van cruciaal belang voor een succesvol project. Het gebruik van de verkeerde schroeven kan leiden tot zwakke verbindingen, losraken van materialen en zelfs structurele schade. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals het materiaal waarin u schroeft, de toepassing, de belasting en de omgevingscondities. Bij Helix Schroeven streven we ernaar om niet alleen hoogwaardige schroeven aan te bieden, maar ook om u te helpen bij het vinden van de juiste exemplaren voor uw specifieke behoeften. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. We luisteren naar uw wensen, analyseren uw projectvereisten en bieden op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan uw verwachtingen.

Welke soorten schroeven heeft u nodig voor uw project?

Of u nu op zoek bent naar schroeven voor een specifieke toepassing, een specifiek materiaal of een bepaalde maat, bij Helix Schroeven vinden we de perfecte match voor uw klus. We begrijpen dat het vinden van de juiste schroeven essentieel is voor het succes van uw project, en daarom streven we
ernaar om u te voorzien van de exacte schroeven die u nodig heeft.

Onze uitgebreide kennis van schroeven stelt ons in staat om u deskundig advies te geven over de beste keuze voor uw specifieke project. Of u nu werkt aan een houtbewerking project, een bouwproject of een ander type klus, wij hebben de expertise om u te begeleiden naar de juiste schroeven.

Wij bieden de oplossing voor u

Of u nu een schroef nodig heeft die gemakkelijk in hout kan worden gedraaid, een schroef die bestand is tegen corrosie in vochtige omgevingen of een schroef die een sterke grip biedt op harde oppervlakken, wij hebben de oplossing voor u.

Daarnaast hebben we allerlei soorten schroeven in verschillende maten en lengtes, zodat u precies de juiste maat kunt kiezen die past bij uw projectspecificaties. Of het nu gaat om kleine schroeven voor fijn detailwerk of grotere schroeven voor stevige constructies, wij hebben de variëteit die u nodig heeft.

Wanneer u bij Helix Schroeven winkelt, kunt u erop vertrouwen dat u hoogwaardige producten ontvangt die voldoen aan uw verwachtingen. Welke soorten schroeven u nodig heeft voor uw project? Neem contact met ons op en ons team van experts staat klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte schroeven. Vertrouw op Helix Schroeven voor kwaliteit, deskundigheid en een perfecte match voor uw klus!

GLS. iDeal PayPal Bancontact