Bithouder

De bithouder beïnvloedt sterk het gemak van werken en de kwaliteit van het resultaat. Bithouders zijn er namelijk in verschillende soorten en sommige daarvan bieden unieke toepassingen. Het is daarom niet meer dan logisch dat een goede, kwalitatieve bithouder kopen bij Helix Schroeven tot de mogelijkheden behoort. Ons assortiment bestaat uit magnetische bithouders, flexibele bithouders en haakse bithouders. U kunt deze direct online bestellen. Weet u niet precies welke u nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op. Als specialist in schroeven adviseren wij graag.

Wat is een bithouder?

Een bithouder zet u vast aan de boormachine of automatische schroefmachine. U kunt bitjes vervolgens snel en zonder gereedschap verwisselen. Een bithouder bestaat uit een deel dat in de aandrijving gaat, dus de boormachine of schroefmachine en een bus waarin het schroefbit gaat. De kant die in de aandrijving gaat kan zeskantig zijn (voor spankop of snelspankop) of een SDS aandrijving hebben. SDS staat voor Special Direct System, deze biedt een betere krachtoverbrenging en zijn te vinden op speciaal gereedschap. Het wisselen van de bithouder zelf naar bijvoorbeeld boor kan zonder gereedschap. Kies alleen voor SDS bithouder kopen als u ook gereedschap met SDS systeem hebt.

Sterk magnetische bithouder

Wij raden voor een optimaal werkgemak altijd de sterk magnetische bithouder kopen aan. Het gemak van wisselen is door de magnetische werking hoger en bij het naar beneden houden van de bithouder valt het bitje er niet uit. Een sterk magnetische bithouder zal ook de schroef vast kunnen houden. Uiteraard zal er wel een maximum zitten aan het gewicht van de schroef. U kunt voor een extra magnetische werking de bithouder RINGmagneet (2kg) kiezen. Mocht het niet gaan en wenst u het schroefbit te retourneren, dan is dit in de meeste gevallen mogelijk.

Welke bithouder kopen?

Of u nu een bithouder voor torx, kruiskop of gleufschroef zoekt; de bithouder zal hetzelfde zijn. Deze aansluiting wordt 1/4 genoemd. Er zijn een aantal bithouder modellen. Wij noemen deze graag.

Standaard bithouder

De bithouder die in geen enkele gereedschapskist mag ontbreken is de bithouder magnetisch 60mm. Door de lage prijs hoeft u niet lang na te denken over meerdere bithouders bestellen. Zo grijpt u nooit mis.

Lange bithouder kopen

De lange bithouder kopen kan handig zijn voor schroeven op moeilijk bereikbare plekken. Bij normaal werken zal de bithouder magnetisch 60 mm afdoende zijn. Maar voor dieper liggende schroeven kan deze bithouder uitkomst bieden. Eventueel verlengen van bithouders is mogelijk, maar heeft een nadelig effect op de krachtoverbrenging.

Bithouder RINGmagneet ( 2kg)

Het voordeel van de bithouder RINGmagneet (2 kg) is dat zwaardere schroeven door het schroefbit vastgehouden worden. Met name voor langere houtschroeven zoals afstandschroeven biedt dit uitkomst. De prijs van deze bithouder is verrassend laag en het kan zomaar zijn dat dit een favoriet opzetstuk op de schroefmachine wordt.

Bithouder kogelkop

Bithouders met kogelkop kunnen tot 20 graden gedraaid worden. Hoewel deze bithouder ook recht te gebruiken is, zult u in de praktijk deze alleen pakken voor lastig bereikbare schroeven. In het geval van lastig bereikbare schroeven kan deze bithouder het verschil maken in door kunnen werken of moeten wachten op de bestelling. Hoewel we snel uit voorraad leveren, raden wij professionals altijd aan deze bithouder alvast te kopen en aan de gereedschapskist toe te voegen.

Haakse bithouder / boorkop

De haakse bithouder / boorkop is een stukje duurder dan de andere bithouders, maar bestaat dan ook uit geavanceerde techniek. In plaats van de zeskant aansluiting heeft deze bithouder een stelkop van 1-10 mm. Ook boren kunnen geplaatst worden waardoor onder een haakse hoek boren mogelijk wordt. Deze handige bithouder kopen biedt hét verschil in resultaat en werkgemak.

Welke bitset kopen?

Naast de bithouder kopen bieden wij verschillende schroefbits aan. Kies uit inbus, Philips, Pozidriv, sleuf, square en torx. Bekijk ook specifieke oplossingen zoals een schroefbit met afstandhouder en extra lange schroefbit. Overweeg bij het aanleggen van een gereedschapskist de bithouder set kopen. Hierin zit alles wat u regelmatig nodig heeft, waaronder een sterke bithouder. Alles bij elkaar opgeteld maakt alleen de prijs van de bithouder deze set kopen al zeer interessant.

Wat voor bitjes bij een slagschroevendraaier?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de omstandigheden. Gebruikt u een slagschroevendraaier of accu slagboormachine? En voor welke materialen en schroeven wilt u deze gebruiken? Wij komen in dit soort gevallen altijd graag even in contact om advies op maat te geven. Ons advies is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend.

Wat is de beste bithouder?

De beste bithouder is de bithouder met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Op basis van onze jarenlange ervaring in deze branche, en die van de vele professionals die met ons materiaal werken, zijn we tot ons assortiment gekomen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze schroeven, bithouders en schroefbits tot de beste prijs-kwaliteit selectie behoren. Wij hopen u ook overtuigd te hebben om een bithouder te kopen.

Wij horen graag van u

Bevalt ons gereedschap u goed? Dan horen we graag uw reactie. Bevalt het niet? Ook dan horen we graag van u. Onze persoonlijke aandacht is de reden van ons succes en iedere dag werken we daar actief aan.

GLS. iDeal PayPal Bancontact