Houtschroef

Er bestaat niet één soort houtschroef maar er zijn veel verschillende modellen. Elke hout schroef is ontwikkeld voor constructies met hout, maar het design van houtschroeven is specifiek met een doel ontwikkeld. Als specialist in schroeven vinden wij een stukje kennisoverdracht belangrijk. Dit zorgt ervoor dat u de juiste hout schroeven koopt. Uiteindelijk bepalen de schroeven voor een groot deel de stevigheid van uw constructie. Bent u vakman of vakvrouw en weet u precies wat u nodig heeft? Dan kunt u gemakkelijk online houtschroeven kopen. Weet u nog niet precies wat de juiste schroeven voor uw klus zijn? Neem dan gerust contact met ons op. Samen streven we naar het beste resultaat!

Wat voor soort houtschroeven zijn er?

U wilt houtschroeven kopen, maar welke zijn geschikt? Het makkelijke van het kopen van houtschroeven, is dat de naam van de schroef vaak al aangeeft waar de schroef voor gebruikt kan worden. Zo kan een hardhoutschroef gebruikt worden voor hardhout en een spaanplaatschroef voor, u raadt het al, spaanplaat. Deze schroeven geven het materiaal aan, maar let op: ze zeggen niets over de constructie. Bij kozijnschroeven is dit eenvoudig, deze houtschroeven worden voor het bevestigen van kozijnen in hout gebruikt. Eventueel glas in het kozijn zet u vast met glaslatschroeven. Niet iedere houtschroef heeft echter zo’n voor zichzelf sprekende naam.

Welke houtschroef moet ik gebruiken?

is, is de juiste houtschroef herkennen belangrijk. Hoe herkent u een houtschroef? De meeste hout schroeven zullen een boorpunt hebben, maar niet elk model hout schroef heeft dit. Deze zelfsnijdende schroeven gaan makkelijker in het hout. Sommige hebben bij de kop freesribben, deze zorgen ervoor dat de kop makkelijker in het hout verzinkt. Schachtribben op de schroef nemen spanning van het hout op de schroefkop weg, waardoor hout minder snel splijt en de schroef meer ruimte biedt voor werking van het hout. Zoals u leest is een houtschroef een hoogwaardig stukje techniek die bijdraagt aan zorgeloos werken en een sterk en duurzaam eindresultaat.

Wat zijn de beste houtschroeven?

Wanneer u ons assortiment bekijkt, ziet u dat we veel keus in hout schroeven hebben. We hebben verteld over de functie van hout schroeven en de eigenschappen. Toch zijn we nog niet klaar. Voor het kopen van de beste houtschroeven, kunt u verder lezen over de eigenschappen van de houtschroef. Contact opnemen voor advies op maat kan natuurlijk ook.

Welke schroefkop

Laten we bij de kop beginnen. De kop van schroef bepaalt de afwerking. Kiest u voor de houtschroef platte kop (platkopschroef), dan is de bedoeling dat deze in het hout verzinkt. Een hout schroef met bolle kop (bolkopschroef of cilinderkopschroef) blijft op het hout liggen. Een bolle kop kan plat aan de onderkant zijn of taps toelopend. Dit laatste wordt een lenskop genoemd. Deze valt een stukje in het hout en blijft deels zichtbaar. Een zelfborende schroef met een brede kop, de tellerkopschroef blijft ook op het hout liggen. Door de brede kop is deze schroef ideaal om twee houten delen strak tegen elkaar aan te trekken. Deze schroeven worden ook houtbouwschroeven genoemd. Een andere veel voorkomende schroefkop, zoals kozijnschroeven hebben, kan een koploze schroef genoemd worden. De kop is heel klein en verzinkt gemakkelijk in het hout.

Welke aandrijving voor houtschroeven?

Voor houtschroeven is op dit moment de meest gebruikte aandrijving torx. De schroef bit past precies in de houtschroef zeskant ster. Deze aandrijving is veel sterker dan kruiskop (pozidrive PZ of philips PH) of sleufkop. De sleufkop ziet u nog wel bij een houtschroef messing vanwege de klassieke afwerking. Kruiskop komt u bij bijvoorbeeld gipsplaat- en spaanplaatschroeven tegen. Kruiskop biedt in de regel een snellere verwerking, maar de kracht die op de kop gezet kan worden is lager.

Kies de juiste dikte en lengte voor houtschroeven

U weet nu hoe u de juiste kop en aandrijving voor de hout schroef kiest. Dan rest nog de juiste lengte en dikte van de houtschroeven bepalen. Voor de lengte van een hout schroef bepalen, is de vuistregel om de dikte van het vast te schroeven materiaal x 2.5 te doen. Let op dat dit een regel is waar in sommige situaties van afgeweken kan worden. Zo kunnen bij zwaardere materialen of juist bij dunne materialen langere houtschroeven gekozen worden. Bij de houtschroeven kopen kiest u ook de dikte. Voor zware materialen kiest u een dikkere schroef, hier kan meer kracht op staan. Stel u wilt een zware plank bevestigen van 28 mm dik, dan kunt u in sommige gevallen beter een houtschroef 120mm pakken dan de houtschroeven 70mm.

Neem contact op voor advies op maat

Dagelijks vertrouwen talloze professionals op onze schroeven. We zijn daar reuze trots op. Door onze ervaring met deze professionals hebben we bij veel verschillende projecten mee mogen denken. Deze kennis zetten we graag in om u te adviseren bij houtschroeven kopen. Neem daarom nu contact op om samen de juiste houtschroef te bepalen.

GLS. iDeal PayPal Bancontact