Blog

Schroefbit

Een goede schroefbit zorgt voor een prettige werkwijze en voorkomt dat de kop van de schroef kapot draait. Bij het bestellen van torx schroefbits is het kiezen van de juiste maat van groot belang, anders past deze namelijk niet in de kop van de schroef. Als specialist in schroeven delen we graag onze kennis over dit onderwerp. Wanneer u al weet wat u precies nodig heeft, kunt u schroefbits online bestellen. Weet u niet precies welke schroefbit voor uw schroeven het beste is? Lees dan verder of neem contact op. De kracht waarmee u schroeven vastzet, is van vitaal belang bij de stevigheid en duurzaamheid van uw constructie. Wat extra aandacht besteden aan een schroefbit kopen, kan u veel plezier geven.

Lees meer

Houtschroef

Er bestaat niet één soort houtschroef maar er zijn veel verschillende modellen. Elke hout schroef is ontwikkeld voor constructies met hout, maar het design van houtschroeven is specifiek met een doel ontwikkeld. Als specialist in schroeven vinden wij een stukje kennisoverdracht belangrijk. Dit zorgt ervoor dat u de juiste hout schroeven koopt. Uiteindelijk bepalen de schroeven voor een groot deel de stevigheid van uw constructie. Bent u vakman of vakvrouw en weet u precies wat u nodig heeft? Dan kunt u gemakkelijk online houtschroeven kopen. Weet u nog niet precies wat de juiste schroeven voor uw klus zijn? Neem dan gerust contact met ons op. Samen streven we naar het beste resultaat!

Lees meer

Zijn schroeven ook buiten te gebruiken?

Zijn schroeven ook buiten te gebruiken? Jazeker, maar dan heeft u wel de juiste soort schroeven nodig. Als specialist in schroeven vertellen we graag meer over het belang van de juiste schroeven kiezen. We doen dit met artikelen zoals deze, maar nog liever komen we persoonlijk in contact. Welke schroeven waarvoor te gebruiken zijn, hangt namelijk af van wat u precies maakt. Lees verder voor een algemeen antwoord op de vraag “Zijn schroeven ook buiten te gebruiken?” of neem direct contact op voor persoonlijk advies.

Lees meer

10 handige schroefweetjes

Als u al wat langer klust, professioneel of als hobby, dan zult u ongetwijfeld veel over schroeven weten. Toch komt zelfs de meest ervaren klusser nog wel eens tips tegen die hij of zij niet kent. Als specialist in schroeven presenteren wij van Helix Schroeven onze 10 handige schroefweetjes. Sommige zult u wellicht al kennen, maar als er ook maar één tussen zit waar u iets aan heeft, heeft u hier de rest van uw leven profijt van. We hebben dit artikel geschreven voor zowel beginners als gevorderden dus wellicht staan er weetjes tussen die u al kent, die kunt u dan natuurlijk overslaan.

Lees meer

Hardhoutschroeven: wat zijn het en waarom worden deze gebruikt?

Wilt u weten wat hardhoutschroeven precies zijn? Omdat u bijvoorbeeld twijfelt over wat de juiste toepassing is voor uw constructie of omdat u het verschil wilt weten tussen hardhoutschroeven en houtschroeven? Wij van Helix Schroeven weten hier het antwoord op. Dit komt doordat wij ons enkel en alleen focussen op het leveren van schroeven maar ook inzicht hebben in de gebruikssituaties van alle schroeven die we aanbieden. Hardhoutschroeven: wat zijn het en waarom worden deze gebruikt? Wij weten precies wat de juiste toepassing is voor een hardhoutschroef. Lees daarom snel verder om meer te leren over hardhoutschroeven of neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Lees meer

Het voordeel van Torx schroeven ten opzichte van andere schroeven

Wilt u het voordeel van Torx schroeven ten opzichte van andere schroeven weten? Bijvoorbeeld omdat u de juiste keuze wilt maken voor de schroeven voor uw bouwconstructie? Wij van Helix schroeven weten hier precies het antwoord op. Wij zijn namelijk een groothandel die zich focust op het leveren van schroeven van hoogwaardige kwaliteit. Naast dat wij ons focussen op het leveren van hoge kwaliteit schroeven beschikken wij ook over veel kennis over de verschillende toepassingen per schroef. Wij halen veel voldoening uit het helpen van onze klanten bij het vinden van de beste oplossing voor hun bouwprojecten. Lees daarom snel verder om meer te leren over het voordeel van Torx schroeven ten opzichte van andere schroeven, of neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.

Lees meer

Een afgebroken schroef: wat nu?

Het kan voorkomen dat er tijdens het klussen een schroef is afgebroken. Ontzettend vervelend en het is logisch dat u daarom zoekt op: “Een afgebroken schroef: wat nu?” Wij van Helix Schroeven kunnen u hiermee helpen. Wij focussen ons namelijk enkel en alleen op het leveren van schroeven. Hierdoor staan wij veel in contact met professionals en klussers die in het verleden dezelfde problemen tegen gekomen zijn. In dit artikel geven we u daarom tips over wat u het beste kunt doen. Maar dit is nog niet alles. U kunt namelijk ook gerust contact met ons opnemen en uw situatie aan ons uitleggen. Onze specialisten weten in de meeste gevallen wat het beste is om te doen. Zo kunt u weer snel doorgaan met uw project. We horen graag van u!

Lees meer

Welke plugmaat heb ik nodig bij welke schroeven?

Bent u op zoek naar het antwoord op “welke plugmaat heb ik nodig bij welke schroeven?” Als u hier al eerder op heeft gezocht dan komen er verschillende antwoorden naar voren. Wij van Helix Schroeven kunnen u het best helpen. Dit komt doordat wij ons volledig focussen op het leveren van schroeven en daardoor precies weten welke plug hier het beste bij past. Onze specialisten weten daarom in de meeste gevallen welke plug u het best kunt gebruiken. Met de juiste plug wordt uw constructie sterker. Lees daarom snel verder om meer te leren over welke plug u het best kunt gebruiken of neem gerust contact met ons op.

Lees meer

5 handige tips voor het gebruik van schroeven

Wat is de ideale schroef voor mijn bouwconstructie en waar moet ik rekening mee houden? Het is goed mogelijk dat u zich dit afvraagt en daarom op onze website bent beland. In dit artikel geven we 5 handige tips voor het gebruik van schroeven. Deze tips helpen ervoor te zorgen dat uw bouwconstructie een succes wordt. Met onze jarenlange ervaring weten wij namelijk precies waar u aan moet denken bij het gebruik van schroeven en deze informatie delen we graag. Lees daarom snel verder om meer te leren over hoe u schroeven het best kunt gebruiken. U kunt ook gerust contact met ons opnemen voor gratis advies.

Lees meer

Wat is een tellerkopschroef?

Wilt u weten wat een tellerkopschroef is? Zodat u bijvoorbeeld kunt bepalen of dit de ideale schroef is voor uw toekomstige bouwconstructie? Als u al eerder heeft gezocht op “wat is een tellerkopschroef” dan is het goed mogelijk dat u het juiste antwoord nog niet heeft gevonden. Bij ons, als specialist in schroeven, bent u aan het juiste adres! Door onze jarenlange ervaring met het leveren van schroeven kunnen wij u namelijk precies vertellen wat een tellerkopschroef is en waarvoor u deze kunt gebruiken. Lees daarom snel verder om meer te leren over de tellerkopschroef of neem gerust contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen.

Lees meer

Waarvoor gebruikt u tellerkopschroeven?

Wilt u weten waarvoor u tellerkopschroeven kunt gebruiken? Omdat u bijvoorbeeld nog niet zeker weet welk soort schroef het best bij uw constructie past? Een tellerkopschroef gebruikt u voor grotere constructies, omdat de tellerkopschroef houten balken tegen elkaar trekt. Hierdoor staat uw constructie steviger. Om u een idee te geven waarvoor u tellerkopschroeven kunt gebruiken, volgen in dit artikel een aantal mogelijkheden. Toch niet helemaal zeker of een tellerkopschroef voor u de juiste optie is? Neem dan gerust contact met ons op en we denken graag met u mee!

Lees meer