Blog posts

10 slimme boor- en schroeftips

Boren en schroeven zijn essentiële activiteiten bij veel doe-het-zelf projecten en reparaties in huis. Het correct uitvoeren van deze taken vereist vaardigheid en kennis van verschillende technieken. In dit artikel delen we 10 slimme boor- en schroeftips die zullen helpen om efficiënter en effectiever te werken. Of u nu een ervaren klusser bent of net begint met doe het zelven, deze tips zullen zeker van pas komen.

7min | Lees: 10 slimme boor- en schroeftips

Boren in hardhout

Hardhout is een duurzaam en veelzijdig materiaal dat vaak wordt gebruikt in diverse bouw- en doe-het-zelf projecten. Of u nu een nieuwe houten terrasplank wilt installeren, een pergola wilt bouwen of een houten meubelstuk in elkaar wilt zetten, het boren in hardhout met schroeven is vaak een essentiële stap. Het correct uitvoeren van deze taak is cruciaal om schade aan het hout te voorkomen en een stevige bevestiging te garanderen. In deze blog ontdekt u de beste technieken en tips voor het boren in hardhout en een antwoord op de vraag: 'Hoe kunt u het beste boren in hardhout?’.

7min | Lees: Boren in hardhout

Advies over schroeven

Of u nu een ervaren klusser bent of net begint, het kiezen van de juiste schroeven is essentieel voor het succes van uw project. In dit artikel delen we handige tips en waardevol advies over schroeven om u goed voorbereid te laten beginnen aan uw klus. Bij Helix Schroeven hebben we kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Daarom bieden we een ruim assortiment schroeven voor uiteenlopende materialen en toepassingen. Zo wordt schroeven kiezen een stuk eenvoudiger.

9min | Lees: Advies over schroeven

Welke soorten schroeven zijn er allemaal?

Of u nu een doe-het-zelver bent of een professionele vakman, wij hebben de kennis en expertise om uw zoektocht naar de beste schroeven makkelijk te maken. Bent u op zoek naar de juiste schroeven voor uw klussen? Bij Helix Schroeven bieden we een ruim assortiment aan soorten schroeven , zodat u goed voorbereid aan de slag kunt gaan. Ontdek de veelzijdigheid van Helix Schroeven en vind de perfecte schroeven voor uw klussen zodat u uzelf niet na hoeft te vragen ‘welke soorten schroeven zijn er allemaal?’.

9min | Lees: Welke soorten schroeven zijn er allemaal?

5 tips voor veilig boren

Welke 5 tips voor veilig boren optimaliseren uw veiligheid en die van uw omgeving? En hoe gebruikt u een boormachine veilig? Dit artikel is voor zowel professionals als amateurs zeer belangrijk om te lezen. Misschien denkt u nu nog, 5 tips voor veilig boren, dat heb ik helemaal niet nodig. Maar wij van Helix Schroeven horen nog vaak genoeg over ongelukken die tijdens het uitvoeren van een klus gebeuren. Dit artikel geeft antwoord op de vraag “Hoe veilig boren?”, maar zal ook bredere informatie geven over het onderwerp veiligheid.

6min | Lees: 5 tips voor veilig boren

Wat zijn zelftappers en hebben deze altijd een zelfborende punt?

In deze blog geven wij van Helix Schroeven antwoord op de vraag “Wat zijn zelftappers en hebben deze altijd een zelfborende punt?” ‘Zelftapper’ is een afkorting voor een zelftappende schroef en is vergelijkbaar met een zelfborende schroef. Wat zijn zelfborende schroeven? Deze schroeven hebben een zelfborende punt die ervoor zorgt dat voorboren vaak niet nodig is. In veel gevallen zullen de zelftappende schroeven van verzinkt staal zijn; dit is namelijk harder dan roestvrijstaal. Voor iedere situatie kan een andere schroef aan te raden zijn. Neem daarom contact op voor persoonlijk advies.

5min | Lees: Wat zijn zelftappers en hebben deze altijd een zelfborende punt?

De juiste aanpak voor het schroeven van Multiplex. Helix Schroeven

Wat is de juiste aanpak voor het schroeven van Multiplex? Multiplex is een mooi materiaal, maar het vergt wel een goede aanpak als u met het materiaal wil werken. U kunt multiplex vastschroeven, maar u kunt het ook lijmen. Wanneer u multiplex met spijkers of schroeven vastzet, is het aan te raden om lange schroeven te gebruiken. Schroeven heeft vaak de voorkeur omdat het een sterke verbinding biedt en de kans klein is dat het ooit los zal laten.

5min | Lees: De juiste aanpak voor het schroeven van Multiplex. Helix Schroeven

Wanneer schroeven voorboren?

Veel mensen vragen zich af “Wanneer schroeven voorboren?” Er is namelijk onduidelijkheid ontstaan door de populariteit van schroeven met een zelfborende punt. Daarnaast kan ieder materiaal waar u mee werkt om een andere aanpak vragen. Zo kan het voorkomen dat u een zelftapper of schroef met snijpunt toch moet voorboren. Als specialist in schroeven vertellen wij van Helix Schroeven u er graag meer over. Houd er rekening mee dat dit algemene informatie is en dat de aanpak voor een goed resultaat per project  anders kan zijn.

7min | Lees: Wanneer schroeven voorboren?

Schroefbits bestellen

Een goede schroefbit zorgt voor een prettige werkwijze en voorkomt dat de kop van de schroef kapot draait. Bij het bestellen van torx schroefbits is het kiezen van de juiste maat van groot belang, anders past deze namelijk niet in de kop van de schroef. Als specialist in schroeven delen we graag onze kennis over dit onderwerp. Wanneer u al weet wat u precies nodig heeft, kunt u schroefbits online bestellen. Weet u niet precies welke schroefbit voor uw schroeven het beste is? Lees dan verder of neem contact op. De kracht waarmee u schroeven vastzet, is van vitaal belang bij de stevigheid en duurzaamheid van uw constructie. Wat extra aandacht besteden aan een schroefbit kopen, kan u veel plezier geven.

5min | Lees: Schroefbits bestellen

Hout schroeven

Er bestaat niet één soort houtschroef maar er zijn veel verschillende modellen. Elke hout schroef is ontwikkeld voor constructies met hout, maar het design van houtschroeven is specifiek met een doel ontwikkeld. Als specialist in schroeven vinden wij een stukje kennisoverdracht belangrijk. Dit zorgt ervoor dat u de juiste hout schroeven koopt. Uiteindelijk bepalen de schroeven voor een groot deel de stevigheid van uw constructie. Bent u vakman of vakvrouw en weet u precies wat u nodig heeft? Dan kunt u gemakkelijk online houtschroeven kopen. Weet u nog niet precies wat de juiste schroeven voor uw klus zijn? Neem dan gerust contact met ons op. Samen streven we naar het beste resultaat!

6min | Lees: Hout schroeven

Zijn schroeven ook buiten te gebruiken?

Zijn schroeven ook buiten te gebruiken? Jazeker, maar dan heeft u wel de juiste soort schroeven nodig. Als specialist in schroeven vertellen we graag meer over het belang van de juiste schroeven kiezen. We doen dit met artikelen zoals deze, maar nog liever komen we persoonlijk in contact. Welke schroeven waarvoor te gebruiken zijn, hangt namelijk af van wat u precies maakt. Lees verder voor een algemeen antwoord op de vraag “Zijn schroeven ook buiten te gebruiken?” of neem direct contact op voor persoonlijk advies.

7min | Lees: Zijn schroeven ook buiten te gebruiken?

10 handige schroefweetjes

Als u al wat langer klust, professioneel of als hobby, dan zult u ongetwijfeld veel over schroeven weten. Toch komt zelfs de meest ervaren klusser nog wel eens tips tegen die hij of zij niet kent. Als specialist in schroeven presenteren wij van Helix Schroeven onze 10 handige schroefweetjes. Sommige zult u wellicht al kennen, maar als er ook maar één tussen zit waar u iets aan heeft, heeft u hier de rest van uw leven profijt van. We hebben dit artikel geschreven voor zowel beginners als gevorderden dus wellicht staan er weetjes tussen die u al kent, die kunt u dan natuurlijk overslaan.

8min | Lees: 10 handige schroefweetjes

Wat zijn hardhoutschroeven en waarom worden deze gebruikt?

Wilt u weten wat hardhoutschroeven precies zijn? Omdat u bijvoorbeeld twijfelt over wat de juiste toepassing is voor uw constructie of omdat u het verschil wilt weten tussen hardhoutschroeven en houtschroeven? Wij van Helix Schroeven weten hier het antwoord op. Dit komt doordat wij ons enkel en alleen focussen op het leveren van schroeven maar ook inzicht hebben in de gebruikssituaties van alle schroeven die we aanbieden. Hardhoutschroeven: wat zijn het en waarom worden deze gebruikt? Wij weten precies wat de juiste toepassing is voor een hardhoutschroef. Lees daarom snel verder om meer te leren over hardhoutschroeven of neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

7min | Lees: Wat zijn hardhoutschroeven en waarom worden deze gebruikt?

Het voordeel van Torx schroeven ten opzichte van andere schroeven

Wilt u het voordeel van Torx schroeven ten opzichte van andere schroeven weten? Bijvoorbeeld omdat u de juiste keuze wilt maken voor de schroeven voor uw bouwconstructie? Wij van Helix schroeven weten hier precies het antwoord op. Wij zijn namelijk een groothandel die zich focust op het leveren van schroeven van hoogwaardige kwaliteit. Naast dat wij ons focussen op het leveren van hoge kwaliteit schroeven beschikken wij ook over veel kennis over de verschillende toepassingen per schroef. Wij halen veel voldoening uit het helpen van onze klanten bij het vinden van de beste oplossing voor hun bouwprojecten. Lees daarom snel verder om meer te leren over het voordeel van Torx schroeven ten opzichte van andere schroeven, of neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.

7min | Lees: Het voordeel van Torx schroeven ten opzichte van andere schroeven

Een afgebroken schroef: wat nu?

Het kan voorkomen dat er tijdens het klussen een schroef is afgebroken. Ontzettend vervelend en het is logisch dat u daarom zoekt op: “Een afgebroken schroef: wat nu?” Wij van Helix Schroeven kunnen u hiermee helpen. Wij focussen ons namelijk enkel en alleen op het leveren van schroeven. Hierdoor staan wij veel in contact met professionals en klussers die in het verleden dezelfde problemen tegen gekomen zijn. In dit artikel geven we u daarom tips over wat u het beste kunt doen. Maar dit is nog niet alles. U kunt namelijk ook gerust contact met ons opnemen en uw situatie aan ons uitleggen. Onze specialisten weten in de meeste gevallen wat het beste is om te doen. Zo kunt u weer snel doorgaan met uw project. We horen graag van u!

4min | Lees: Een afgebroken schroef: wat nu?

Welke plugmaat heb ik nodig bij welke schroeven?

Bent u op zoek naar het antwoord op “welke plugmaat heb ik nodig bij welke schroeven?” Als u hier al eerder op heeft gezocht dan komen er verschillende antwoorden naar voren. Wij van Helix Schroeven kunnen u het best helpen. Dit komt doordat wij ons volledig focussen op het leveren van schroeven en daardoor precies weten welke plug hier het beste bij past. Onze specialisten weten daarom in de meeste gevallen welke plug u het best kunt gebruiken. Met de juiste plug wordt uw constructie sterker. Lees daarom snel verder om meer te leren over welke plug u het best kunt gebruiken of neem gerust contact met ons op.

4min | Lees: Welke plugmaat heb ik nodig bij welke schroeven?

Handige tips voor schroeven

Wat is de ideale schroef voor mijn bouwconstructie en waar moet ik rekening mee houden? Het is goed mogelijk dat u zich dit afvraagt en daarom op onze website bent beland. In dit artikel geven we 5 handige tips voor het gebruik van schroeven. Deze tips helpen ervoor te zorgen dat uw bouwconstructie een succes wordt. Met onze jarenlange ervaring weten wij namelijk precies waar u aan moet denken bij het gebruik van schroeven en deze informatie delen we graag. Lees daarom snel verder om meer te leren over hoe u schroeven het best kunt gebruiken. U kunt ook gerust contact met ons opnemen voor gratis advies.

7min | Lees: Handige tips voor schroeven

Wat is een tellerkopschroef?

Wilt u weten wat een tellerkopschroef is? Zodat u bijvoorbeeld kunt bepalen of dit de ideale schroef is voor uw toekomstige bouwconstructie? Als u al eerder heeft gezocht op “wat is een tellerkopschroef” dan is het goed mogelijk dat u het juiste antwoord nog niet heeft gevonden. Bij ons, als specialist in schroeven, bent u aan het juiste adres! Door onze jarenlange ervaring met het leveren van schroeven kunnen wij u namelijk precies vertellen wat een tellerkopschroef is en waarvoor u deze kunt gebruiken. Lees daarom snel verder om meer te leren over de tellerkopschroef of neem gerust contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen.

7min | Lees: Wat is een tellerkopschroef?

Waarvoor gebruikt u tellerkopschroeven?

Wilt u weten waarvoor u tellerkopschroeven kunt gebruiken? Omdat u bijvoorbeeld nog niet zeker weet welk soort schroef het best bij uw constructie past? Een tellerkopschroef gebruikt u voor grotere constructies, omdat de tellerkopschroef houten balken tegen elkaar trekt. Hierdoor staat uw constructie steviger. Om u een idee te geven waarvoor u tellerkopschroeven kunt gebruiken, volgen in dit artikel een aantal mogelijkheden. Toch niet helemaal zeker of een tellerkopschroef voor u de juiste optie is? Neem dan gerust contact met ons op en we denken graag met u mee!

7min | Lees: Waarvoor gebruikt u tellerkopschroeven?

GLS. iDeal PayPal Bancontact