Schroefbit

Een goede schroefbit zorgt voor een prettige werkwijze en voorkomt dat de kop van de schroef kapot draait. Bij het bestellen van torx schroefbits is het kiezen van de juiste maat van groot belang, anders past deze namelijk niet in de kop van de schroef. Als specialist in schroeven delen we graag onze kennis over dit onderwerp. Wanneer u al weet wat u precies nodig heeft, kunt u schroefbits online bestellen. Weet u niet precies welke schroefbit voor uw schroeven het beste is? Lees dan verder of neem contact op. De kracht waarmee u schroeven vastzet, is van vitaal belang bij de stevigheid en duurzaamheid van uw constructie. Wat extra aandacht besteden aan een schroefbit kopen, kan u veel plezier geven.

Wat is een schroefbit?

Maar wat zijn bitjes nou eigenlijk? Bitjes, zoals de schroefbits in de volksmond genoemd worden, zijn het koppelstuk tussen schroef en de aandrijfmachine zoals de schroefmachine of boormachine. Ook de handmatige schroevendraaier met schroefbits is populair. Eén hulpstuk kan immers gebruikt worden voor het vastzetten of losdraaien van alle schroeven. Het lage gewicht en de compactheid van opbergen maken dit een ideaal stuk gereedschap als alternatief voor een schroevendraaier set kopen.

Welke soorten bits zijn er?

Schroefbits zijn er in de vorm van de aandrijving van schroeven. Dit zijn torx bit, kruiskop bit (pozidrive PZ en Philips PH), sleuf- of gleufbit, inbus en square recess/Robertson/scrulox bit. Bij schroefbits kopen kiest u allereerst de juiste aandrijving en vervolgens de juiste maat. Voor inbus, torx en square bits spreekt dit voor zich. Bij kruiskop of sleufbits kopen gaat dit ook op. We zien helaas dat vaak daar nog een universele schroefbit gekozen wordt, terwijl een goed formaat een prettigere werkwijze en stevigere aandrijving biedt. Wanneer u niet weet welke maat schroefbit u nodig hebt, neem dan contact op.

Wat zijn de beste schroefbits?

Wist u dat Helix schroefbits professioneel gebruikt worden? Dagelijks vertrouwen vakmannen en vakvrouwen op onze schroeven en schroefbits. Het hoogwaardige materiaal biedt een lange levensduur en de lage prijzen van onze schroefbits maken een extra setje kopen laagdrempelig. Wij zeggen altijd maar zo, u kunt van schroefbits nooit genoeg hebben. U kunt daardoor snel de juiste schroefbit vinden, of u heeft direct vervanging wanneer u toch een schroefbit beschadigt. Dit is het verschil tussen doorgaan met uw project of moeten wachten op nieuwe bitjes. Koopt daarom onze bitjes set, zo heeft u altijd een mooie hoeveelheid bitjes bij de hand. Houdt er rekening mee dat, hoewel de bitjes set de basis bevat, u soms toch een aanvulling wilt kopen op uw schroefbitset. 

Lange schroefbit en andere hulpmiddelen

Een lange schroefbit is handig om dieper liggende schroeven te bereiken, maar er is nog een slimme reden om voor langere schroefbits te kiezen. Een langere bit met dunnere hals is prettig wanneer u veel met de schroefmachine of boormachine met schroefbit werkt. Het vangt wat meer trillingen op. Andere types zijn slagschroefbits en schroefbit gipsplaat (bit met afstandhouder). Bekijk ook onze magnetische bit houders. Deze plaatst u tussen de machine en bitjes in.

Bithouders bij de schroefbits kopen

De drie bithouders die uw leven als klusser of professional een stuk makkelijker maken, zijn de magnetische bithouders, flexibele bithouders en haakse bithouders. Magnetische schroefbits zijn makkelijk en snel te verwisselen. De flexibele bithouders hebben een kogelkop die 20 graden zwenkbaar is. Haakse bithouders kunnen van pas komen bij schroeven in moeilijke plaatsen vastzetten. Zeker door de lage prijzen van de magnetische en zwenkbare bithouders wordt het aanschaffen hiervan een makkelijk te maken keuze. Ook de prijzen voor bitjes zijn bij ons zeer laag. Wij zien deze producten als een essentiële aanvulling op ons assortiment van schroeven.

Kwaliteitsverschillen in schroefbits

Ziet u ergens een heel goedkope set bits aangeboden worden? Kies altijd voor kwaliteit! Schroefbits zijn zo sterk als het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Te goedkoop betekent vaak lage kwaliteit, maar veel geld eraan uitgeven is echter ook niet nodig. Wij hebben gekozen voor een uitstekende prijs-kwaliteit waar onze klanten over te spreken zijn. Zo houden we de prijzen laag, en is het niet erg wanneer u een keer een bitje kwijtraakt of in een moeilijk bereikbare plek laat vallen. 

Neem contact op met Helix Schroeven

Neem contact op met Helix Schroeven en stel uw vragen aan de specialist. Wij hebben jarenlange ervaring in schroeven, bits en aanverwante onderwerpen. De vakmensen met wie wij werken benaderen ons ook regelmatig voor advies. Wat we daarmee willen zeggen, is dat er geen domme vragen bestaan. Zelfs de meest doorgewinterde klusser komt bij ons voor advies over schroeven en bits. Wij adviseren graag en streven samen met onze klanten naar het beste resultaat in bouwprojecten.

GLS. iDeal PayPal Bancontact