5 handige tips voor het gebruik van schroeven

Wat is de ideale schroef voor mijn bouwconstructie en waar moet ik rekening mee houden? Het is goed mogelijk dat u zich dit afvraagt en daarom op onze website bent beland. In dit artikel geven we 5 handige tips voor het gebruik van schroeven. Deze tips helpen ervoor te zorgen dat uw bouwconstructie een succes wordt. Met onze jarenlange ervaring weten wij namelijk precies waar u aan moet denken bij het gebruik van schroeven en deze informatie delen we graag. Lees daarom snel verder om meer te leren over hoe u schroeven het best kunt gebruiken. U kunt ook gerust contact met ons opnemen voor gratis advies.

1. Bepaal de juiste draagkracht van de schroef in hout

Om de draagkracht schroef in hout te berekenen, is het belangrijk dat u de juiste lengte en dikte bepaalt. Hier zijn een aantal vuistregels voor. De lengte van de schroef bepaalt u door de dikte van het materiaal dat u bevestigt te vermenigvuldigen met 2,5. Hoewel per materiaal dit kan afwijken, heeft u hierdoor een richtlijn dat het materiaal goed bevestigd wordt. Om de dikte van de schroef te bepalen kijkt u goed naar hoe zwaar uw bouwconstructie is en welke materialen u gebruikt. Het mag logisch zijn dat bij zwaardere constructies u het beste dikkere hout schroeven kunt gebruiken. Weet u niet goed wat de juiste lengte en dikte is voor uw constructie? Neem dan gerust contact met ons op en we adviseren u graag!

2. Bepaal of u moet voorboren: schroeven in hardhout zonder voorboren?

Kunnen schroeven in hardhout zonder voorboren? Nee. U zult in 9 van de 10 gevallen moeten voorboren wanneer u van hardhout gebruik gaat maken. Hardhout is zoals de naam al zegt zeer hard. Als u de schroef goed in het hout wilt draaien, zal voorboren noodzakelijk zijn. Hoewel met een torx aansluiting de schroef er soms wel in te draaien is, komt er ongelofelijk veel kracht op de schroefkop te staan. U kunt dit voorkomen door even voor te boren. Daarnaast zorgt voorboren ervoor dat u de kop van de schroef niet kapot draait. Door middel van voorboren komt er minder kracht op de kop van de schroef te staan bij het indraaien. Tevens zorgt voorboren ervoor dat de schroef niet scheef in het hout wordt gedraaid. Zoek dus goed uit met wat voor type hout u te maken heeft en bepaal op basis daarvan of voorboren wel of niet noodzakelijk is.

3. Juiste materiaal van de schroeven bepalen

Aansluitend aan de vorige tip, kunnen we zeggen dat het juiste materiaal en de juiste schroef een gouden combinatie is. Bij hardhout kunt u beter geen verzinkte schroeven gebruiken. Deze kunnen vlekken geven in het hout en de schroef kan beschadigen door zuren die in het hout aanwezig zijn. Welke schroeven voor houten schutting? Als het een hardhouten schutting is, kunt u het beste RVS schroeven gebruiken. Voor een schutting van een ander soort hout kunnen ook verzinkte schroeven. Ga ook dan voorboren: als de verzinkte laag beschadigt, zal de schroef alsnog gaan oxideren.

4. Schroef buiten of binnen plaatsen

Welke schroeven voor buiten? In veel gevallen zal RVS goed zijn, omdat het niet roest. Maar het antwoord is net wat complexer dan dat. Een RVS schroef is namelijk minder sterk dan een verzinkte schroef. Als u toch RVS kiest voor bijvoorbeeld hardhout of gebruik in een vochtige omgeving of omgeving met zout, zoals bij zee, kies dan een RVS 410 schroef. Deze zijn namelijk sterker dan normale RVS A2 schroeven. Wanneer u er daarentegen voor kiest om buitenshuis te gaan werken met sterke verzinkte schroeven, zorg er dan voor dat u er op de juiste manier mee omgaat. Verzinkte schroeven oxideren namelijk sneller buitenshuis. Dit kunt u tegengaan door ze in te sprayen tegen roest met bijvoorbeeld WD40.

5. Wel of geen plug gebruiken

Schroeven en pluggen gaan goed samen. Zelfs in hout kan het gebruiken van pluggen de schroeven nog beter fixeren en voorkomen dat de schroeven loslaten. Nu is het in hout meestal niet nodig en denkt men bij steen wel meteen aan pluggen, maar wederom ligt het gecompliceerder. Op de vraag: "kunnen schroeven in hout met of zonder plug?", zouden we het beste persoonlijk advies kunnen geven. Neem in dat geval dus zeker contact met ons op. Bij steen is het een ander verhaal. In de regel wordt er namelijk een plug gebruikt, maar er zijn ook speciale steenschroeven die zonder plug gebruikt worden. Bij dit soort betonschroeven is een plug niet nodig.

Bestel uw schroeven bij Helix Schroeven tegen lage prijzen!

In dit artikel heeft u 5 handige tips voor het gebruik van schroeven kunnen doornemen. Nu u dit weet kunt u overgaan tot actie. Maar bij wie kunt u nu het best schroeven bestellen? Wij zijn ervan overtuigd dat wij van Helix Schroeven voor u de juiste partij zijn. Wij garanderen namelijk lage prijzen doordat wij groot inkopen en bieden gratis bezorging aan vanaf 100 euro. Daarnaast ontvangt u uw schroeven al binnen 1 tot 2 werkdagen doordat wij een grote voorraad aanhouden. Bestel daarom vandaag nog uw schroeven bij ons of neem gerust eerst contact op voor meer informatie over onze werkwijze of bestelprocedure.

Waarom klanten voor ons hebben gekozen

Onze klanten hebben niet alleen voor ons gekozen, omdat wij scherpe tarieven aanbieden en een snelle levering garanderen. Uiteraard waren dit belangrijke redenen, maar daarnaast hebben klanten voor ons gekozen, omdat wij persoonlijk contact erg belangrijk vinden. Wij willen namelijk graag uw vaste leverancier zijn voor al uw toekomstige bouwconstructies en zetten daarom graag een stapje extra. Neem daarom met vragen over de juiste schroef en voor ander advies gerust contact met ons op en we helpen u graag.

Neem gerust en vrijblijvend contact op voor advies!

Het kan zijn dat u nog vragen heeft. "Kan ik ook minder of juist meer schroeven bestellen dan aangegeven in de webshop?", "Kan ik mijn bestelling volgen?" of "Kan ik mijn order tussendoor nog wijzigen als ik mij bedenk?" Het is niet gek dat u zich dit soort zaken afvraagt. Om deze reden komen we graag persoonlijk met u in contact om u te adviseren en al uw vragen te beantwoorden. We horen graag van u.

GLS. iDeal PayPal Bancontact