RVS schroeven

De juiste RVS schroeven gebruiken, werkt niet alleen prettiger, maar voorkomt problemen in de toekomst. RVS schroeven kopen, wordt aangeraden wanneer u met hardhout werkt. Looizuren in het hout tasten verzinkte schroeven aan waardoor ze na verloop van tijd kunnen breken. Ook andersom kunnen verzinkte schroeven zwarte vlekken in hardhout geven. Bij nieuwe bouwprojecten met hardhout, zowel binnen als buiten, raden wij RVS aan. Kies hiervoor RVS 410, dit is een hardere RVS dan voor RVS A2 schroeven gebruikt wordt.

Waarop moet u op letten bij RVS schroeven kopen?

Voor klusprojecten met hardhout gebruikt men RVS 410 schroeven, maar ook voor andere projecten buiten of in ruimtes met vocht, kunt u beter een RVS schroef kiezen. Voor binnen is RVS A2 vaak geschikt, voor buiten of wanneer u met hardhout werkt, is RVS 410 meestal de slimste keuze. Deze zijn misschien iets duurder dan de A2 RVS schroeven kopen, maar gaan langer mee. Ten slotte is een terras, schutting of ander bouwwerk iets wat jaren blijft staan. Met RVS 410 schroeven kunt u daarvan uitgaan.

De juiste schroef

Helix schroeven zijn er met verschillende koppen en andere kenmerken. In de regel kunt u aanhouden dat een brede kop, zoals een tellerkopschroef, gebruikt wordt om onderdelen tegen elkaar aan te trekken. Een plat verzonken kop gebruikt men om de schroef in het hout weg te laten vallen. En een bolle kop wordt gebruikt wanneer de schroefkop zichtbaar blijft. Men gebruikt, wanneer twee onderdelen tegen elkaar aangetrokken worden, een deeldraadschroef. En voor het bevestigen van andere materialen op hout wordt een voldraadschroef gebruikt.

Een RVS schroeven set kopen

U klust het beste met torx houtschroeven. Deze aansluiting biedt de beste krachtoverbrenging ten opzichte van andere schroeven. Koop, als u het juiste schroefbitje niet heeft, een RVS schroeven set met het bitje erbij. Let wel op bij het kopen van RVS schroeven, wanneer een verzinkte of RVS schroef namelijk beschadigd raakt, kan deze alsnog gaan oxideren. En dit tast de betrouwbaarheid van de schroef aan.