Het voordeel van Torx schroeven ten opzichte van andere schroeven

Wilt u het voordeel van Torx schroeven ten opzichte van andere schroeven weten? Bijvoorbeeld omdat u de juiste keuze wilt maken voor de schroeven voor uw bouwconstructie? Wij van Helix schroeven weten hier precies het antwoord op. Wij zijn namelijk een groothandel die zich focust op het leveren van schroeven van hoogwaardige kwaliteit. Naast dat wij ons focussen op het leveren van hoge kwaliteit schroeven beschikken wij ook over veel kennis over de verschillende toepassingen per schroef. Wij halen veel voldoening uit het helpen van onze klanten bij het vinden van de beste oplossing voor hun bouwprojecten. Lees daarom snel verder om meer te leren over het voordeel van Torx schroeven ten opzichte van andere schroeven, of neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.

Wat is een Torx schroef en waarvoor wordt deze gebruikt?

Een Torx schroef is een schroef die u kunt herkennen aan de zespuntige ster in de kop. Dit is anders dan bij de normale kruiskopschroef (ook wel pozidriv of philips schroef genoemd) die u vanzelfsprekend kunt herkennen aan een kruis in de kop van de schroef. De krachtoverbrenging van de Torx schroef is zeer sterk. U heeft altijd de juiste maat torx schroevendraaier nodig. Voor iedere maat torx schroef, gebruikt u dus en andere torx schroevendraaier. Dit is anders dan veel mensen bij kruiskopschroeven gewend zijn. De torx schroef gebruikt u voornamelijk voor het bouwen van zwaardere constructies. Bij zwaardere constructies kunt u bijvoorbeeld denken aan een tuinhuis, pergola, schuur of overkapping. Ondanks het feit dat Torx schroeven al in de jaren 60 zijn uitgevonden, zijn ze begin deze eeuw in opmars en worden ze veel gebruikt door professionals en klussers aan huis.

Torx schroeven en het kiezen van de juiste bitjes

We benoemen het graag nogmaals omdat het zo belangrijk is: waar u bij Torx schroeven kopen rekening mee dient te houden, is dat u bij de Torx schroeven schroevendraaiers nodig heeft met exact dezelfde maat als de kop van de Torx schroef. Wanneer u de verkeerde maat schroefbit heeft, is het onmogelijk om een torx schroef los of vast te draaien. Geen wonder dus, dat vakmensen altijd meerdere setjes bij zich hebben. Verderop in dit artikel kunt u hier meer over lezen.

Wat is het voordeel van Torx?

Wat is nu precies het voordeel van een Torx schroef ten opzichte van een kruiskopschroef? Het belangrijkste voordeel is dat de Torx schroef zorgt voor een betere overbrenging van kracht van de schroefmachine op de Torx schroef. Hierdoor is de kans kleiner dat het bitje uit de schroef schiet. Naast dat montage hierdoor makkelijker wordt, is een Torx schroef perfect voor het bouwen van zwaardere constructies. De Torx aandrijving zorgt er namelijk voor dat de schroef zeer strak wordt aangedraaid. Ook gebruikt u Torx voornamelijk als u langere houtschroeven nodig heeft. Wanneer houten delen sterk tegen elkaar gemonteerd moeten worden, zijn Torx schroeven de ideale oplossing. Een ander voordeel waarom in openbare plekken vaak voor Torx schroeven gekozen wordt, is dat vandalen de schroeven moeilijker los krijgen omdat men niet altijd over een Torx schroevendraaier beschikt.

Welke Torx maten zijn er?

Er zijn Torx maten van T1 tot en met T100. De meest gebruikte maten zijn T10, T15, T20, T25, T30, T40 en T50. Zoals u merkt zijn er Torx schroeven in allerlei soorten en maten. Maar wat is nu de juiste Torx schroef voor u? Dit is uiteraard afhankelijk van uw bouwconstructie en wij kunnen u hierbij helpen. Wij leveren namelijk niet alleen schroeven, maar kunnen u ook van advies voorzien. Neem daarom in alle rust contact met ons op en leg uw situatie aan ons uit. In de meeste gevallen weten wij wat het beste is om te doen, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Torx schroeven en de juiste bitjes

Zoals eerder in dit artikel is vermeld, heeft u voor Torx schroeven bitjes nodig met exact dezelfde maat als de kop van de Torx schroef. Hierdoor is er een zeer kleine kans dat het bitje uit de Torx schroef schiet. Let er wel op dat er hierdoor veel kracht wordt uitgeoefend op de schroef. Het kan gebeuren dat de kop van de Torx schroef afbreekt. Het is dus belangrijk om Torx schroeven van hoogwaardige kwaliteit te kopen. Wanneer u de Torx schroef dan met beleid ergens indraait, is de kans dat de schroef breekt verwaarloosbaar. Is een schroef reeds afgebroken en weet u er geen raad mee? In de blog “ Een afgebroken schroef: wat nu? ” vertellen we u wat u kunt doen. Twijfelt u over welk bitje u nodig heeft? Of wilt u een Torx schroef losdraaien maar weet u de maat niet? Dan kunt u gerust en vrijblijvend contact met ons opnemen en leggen wij u uit welke schroefbit het meest geschikt is.

Profiteer van onze zeer scherpe tarieven

Bij ons profiteert u van zeer scherpe prijzen wanneer het gaat om Torx schroeven kopen. Dit komt doordat wij ons enkel en alleen focussen op het leveren van schroeven en daardoor precies weten waar we voordelig inkopen kunnen doen. Bovendien kopen we altijd zeer groot in waardoor we aantrekkelijke tarieven af hebben kunnen spreken. Ons voordelige assortiment is dus een gevolg van schaalvoordelen en dit gaat nooit ten koste van de kwaliteit. Wij bieden alleen schroeven aan van hoogwaardige kwaliteit. Wacht daarom niet langer en bestel vandaag nog uw Torx schroeven bij Helix Schroeven.

Gratis verzending vanaf 100 euro

Naast onze scherpe tarieven bieden wij ook nog eens gratis verzending aan voor bestellingen vanaf 100 euro, dubbel voordeel dus! Daarnaast ontvangt u uw bestelde schroeven al binnen 1 tot 2 werkdagen. De reden dat dit zo snel gaat, is dat wij over een zeer grote voorraad beschikken. Wij werken nauw samen met onze orderpicking die als een geoliede machine aan het draaien is. Wij willen dé partij voor Torx schroeven en andere schroeven zijn, vandaar dat wij zeer snel leveren en alleen hoogwaardige kwaliteit aanbieden.

Neem gerust contact met ons op voor advies

Naast dat wij hoogwaardige Torx schroeven aanbieden, een scherpe prijs hanteren en snel leveren, kunt u ook gerust contact met ons opnemen voor advies. Wij halen namelijk veel voldoening uit het helpen van onze klanten. Wij hopen dat u in de toekomst vaker bij ons bestelt en voor al uw vragen over schroeven contact met ons opneemt. U kunt in een gesprek met één van onze specialisten uw situatie uitleggen en dan adviseren wij u over wat het beste is om te doen.

GLS. iDeal PayPal Bancontact