Waarvoor gebruikt u tellerkopschroeven?

Wilt u weten waarvoor u tellerkopschroeven kunt gebruiken? Omdat u bijvoorbeeld nog niet zeker weet welk soort schroef het best bij uw constructie past? Een tellerkopschroef gebruikt u voor grotere constructies, omdat de tellerkopschroef houten balken tegen elkaar trekt. Hierdoor staat uw constructie steviger. Om u een idee te geven waarvoor u tellerkopschroeven kunt gebruiken, volgen in dit artikel een aantal mogelijkheden. Toch niet helemaal zeker of een tellerkopschroef voor u de juiste optie is? Neem dan gerust contact met ons op en we denken graag met u mee!

Tellerkopschroeven

Kenmerken van tellerkopschroeven

Een tellerkopschroef heeft een brede schotel- of tellerkop. Naast deze eigenschap heeft dit type schroef nog meerdere belangrijke eigenschappen. Onze tellerkopschroeven hebben namelijk een torx aandrijving. Dit houdt in dat ze zeer sterk zijn op het gebied van krachtoverbrenging. Schroeven met een torx aandrijving zijn ook veel sterker dan schroeven met bijvoorbeeld een sleufkop of een kruiskop. Wanneer u een constructie wilt bouwen, waarbij de schroef zeer sterk aangedraaid moet worden, dan is een schroef met torx aandrijving de beste optie. Lees hieronder meer over het gebruik van tellerkopschroeven voor grote en zware constructies.

Tellerkopschroeven gebruiken voor grote constructies

Wilt u een tuinhuis, pergola, overkapping of schuur bouwen? Dan zijn tellerkopschroeven onmisbaar. Het gaat hier namelijk om grote, houten constructies waardoor de desbetreffende schroeven meer gewicht moeten dragen. Doordat de tellerkopschroef over een schotel kop beschikt, hebben ze een groter draagvlak en drukt de schroef de houten balken steviger tegen elkaar aan. Tellerkopschroeven kunt u ook gebruiken voor dakconstructies of een schutting. Maar wat is voor u nu het juiste type tellerkopschroef? Lees daarover snel meer in de volgende alinea.

Kiezen voor het juiste type tellerkopschroef

Afhankelijk van uw bouwconstructie kunt u kiezen voor verzinkte tellerkopschroeven of voor RVS schroeven. De verzinkte tellerkopschroef gebruikt u voor zwaardere constructies omdat de schroef veel sterker is. Het nadeel aan een verzinkte tellerkopschroef is dat ze kunnen oxideren onder weersomstandigheden of wanneer ze tijdens het monteren beschadigd raken. Dit is bij RVS tellerkopschroeven niet het geval, maar door dit materiaal is de tellerkopschroef minder sterk. De keus van welk type tellerkopschroef kopen hangt dus af van of u binnen of buiten wilt gaan bouwen én van de omgang van uw bouwconstructie. Wilt u toch een grote constructie gaan bouwen voor gebruik buitenshuis? Lees in de volgende alinea dan over verzinkte tellerkopschroeven die u kunt beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Uw verzinkte tellerkopschroeven beschermen

Hoewel wij tellerkopschroef verzinken, is beschermen aan te raden. U kunt uw tellerkopschroeven op verschillende manieren beschermen tegen oxidatie.

Ga voorzichtig met schroeven om

Allereerst is het belangrijk dat u voorzichtig met de schroeven omgaat. Voorkom dus onder andere dat ze vallen of rammelen in het doosje.

Gebruik altijd de juiste schroefbit

Wanneer u ze wilt beschermen tegen beschadigingen tijdens het monteren dan is het aan te raden om ze in te schroeven met de juiste schroefbit. Bij zowel het inschroeven met torx bitjes als kruiskop (Pozidriv en Philips) gaat dit op. U kunt bij ons de bijpassende bits bij de schroef bestellen. Het kost weinig, maar heeft een grote invloed op het voorkomen van beschadigingen.

Schroeven beschermen tegen roest met WD40

Om de tand des tijds te doorstaan, kunt u schroeven beschermen tegen roest door ze in te sprayen met WD40 en de kop eventueel na montage te schilderen.

Goed om te weten bij tellerkopschroeven kopen

Bij tellerkopschroeven kopen is het goed om te weten dat een schroef met snijpunt makkelijker in het materiaal te boren is, maar dat bij een dikke en lange tellerkopschroef, of bij een harde houtsoort tellerkop schroeven voorboren nog wel aan te raden is. U kunt bij montage voorboren om de druk op de schroef tijdens indraaien te beperken en daarmee schade te voorkomen. Kies de juiste dikte voor uw schroeven. De tellerkopschroef sterkte neemt toe naarmate de schroef dikker is. Bij de lengte van de schroef bepalen, kijkt u naar het schroefdraad. De vuistregel is: dikte van het materiaal x2,5 om de lengte van de schroef te bepalen. Een plank vastzetten van 10 mm, vergt een schroef van minimaal 25 mm lang. Uiteraard speelt hetgeen u vast zet en de houtsoort ook een rol waardoor de vuistregel misschien niet opgaat. Voor advies neemt u contact op.

Waarom tellerkopschroeven bij Helix Schroeven bestellen?

Voor het bestellen van tellerkopschroeven bent u bij Helix Schroeven aan het juiste adres. Zoals u heeft kunnen lezen kunt u tellerkopschroeven gebruiken voor verschillende toepassingen. Als u toch twijfelt over welk type schroef het best geschikt is, neem dan gerust contact met ons op. Onze professionals denken graag met u mee. Naast dat wij staan voor kwaliteit schroeven, staat het opbouwen van een duurzame klantrelatie namelijk hoog bij ons in het vaandel. We willen uiteraard graag dat wij uw vaste partner worden voor het leveren van schroeven voor al uw toekomstige bouwprojecten. Om deze reden doen we graag een stapje extra en geen vraag is ons te gek!

Scherpe prijzen en gratis bezorging vanaf 100 euro!

Naast persoonlijk contact onderscheiden wij ons door onze scherpe prijzen. Wij kunnen dit doen doordat wij groot inkopen. Een ander voordeel van veel artikelen op voorraad hebben, is dat wij ook snel kunnen leveren. Uw bestelling ontvangt u namelijk al binnen 1 tot 2 werkdagen. Om het nog aantrekkelijker te maken, bieden we ook gratis bezorging aan vanaf 100 euro. Tot slot houden wij van praktisch werken. Wij hebben in de meeste gevallen daarom gekozen voor een stevige, herbruikbare verpakking om u het werken met onze schroeven zo aangenaam mogelijk te maken.

Meest gestelde vragen

Op onze website vindt u tellerkopschroeven in allerlei soorten en maten. Daarnaast heeft u kunnen lezen dat er veel verschillende toepassingen zijn voor tellerkopschroeven. Het is daarom niet gek dat u zich afvraagt welk type u het best kunt gebruiken. Heeft u een specifieke vraag over uw bouwproject of een vraag over de bestelprocedure? Neem dan contact op met onze klantenservice. Hier staan gespecialiseerde medewerkers voor u klaar die u graag willen helpen. Of het nu gaat om vragen over een bestelling, schroeven, bithouders of schroefbits. U kunt met al uw vragen bij ons terecht.

Neem contact op

U kunt uiteraard gewoon online bij ons een bestelling plaatsen, maar wij kunnen u hier ook bij helpen. Het enige wat u nog hoeft te doen is contact met ons op te nemen en we helpen u graag door de bestelprocedure heen.

GLS. iDeal PayPal Bancontact