Wat is een tellerkopschroef?

Wilt u weten wat een tellerkopschroef is? Zodat u bijvoorbeeld kunt bepalen of dit de ideale schroef is voor uw toekomstige bouwconstructie? Als u al eerder heeft gezocht op “wat is een tellerkopschroef” dan is het goed mogelijk dat u het juiste antwoord nog niet heeft gevonden. Bij ons, als specialist in schroeven, bent u aan het juiste adres! Door onze jarenlange ervaring met het leveren van schroeven kunnen wij u namelijk precies vertellen wat een tellerkopschroef is en waarvoor u deze kunt gebruiken. Lees daarom snel verder om meer te leren over de tellerkopschroef of neem gerust contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen.

Tellerkopschroeven

Welke kenmerken heeft een tellerkopschroef?

Tellerkopschroeven kunt u herkennen aan de brede schotel- of tellerkop. Tellerkopschroeven worden ook wel houtbouwschroeven genoemd en worden doorgaans gezien als de opvolger van de houtdraadbouten. Een belangrijke eigenschap van een tellerkopschroef is de torx aandrijving. Met deze torx aandrijving zijn tellerkopschroeven zeer sterk op het gebied van krachtoverbrenging. De torx aandrijving zorgt er namelijk voor dat de tellerkopschroef sterk wordt aangedraaid. Daarnaast zijn tellerkopschroeven met een torx aandrijving sterker dan schroeven met bijvoorbeeld een kruiskop of een sleufkop. U weet nu het antwoord op “Wat is een tellerkopschroef?”, maar waar gebruikt men tellerkopschroeven voor? Tellerkopschroeven gebruikt u voornamelijk voor het bouwen van zwaardere constructies. In de volgende alinea vertellen we u daar meer over.

Waar gebruikt u tellerkopschroeven voor?

Tellerkopschroeven gebruikt u voor het bouwen van zwaardere constructies. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan een overkapping, pergola, schuur of tuinhuis. Bij dit soort constructies moeten de schroeven veel gewicht kunnen dragen. Dit is dan ook de reden dat de tellerkopschroeven van een brede, platte kop zijn voorzien. Dit zorgt er namelijk voor dat deze schroeven het gewicht ook daadwerkelijk kunnen dragen. Door de schotelkop hebben tellerkopschroeven een groter draagvlak. Dit is ideaal voor het bouwen van zwaardere constructies waarbij houten delen tegen elkaar aangetrokken worden. Let bij het bouwen wel op of u moet kiezen voor RVS tellerkopschroeven of verzinkte tellerkopschroeven. Hieronder leest u daar meer over.

Wat zijn tellerkopschroeven verzinkt?

Verzinkte tellerkopschroeven zijn schroeven die sterker zijn dan RVS schroeven. Deze schroeven worden daarom gebruikt voor het bouwen van zwaardere constructies. Waar u alleen goed aan moet denken, is dat verzinkte tellerkopschroeven kunnen oxideren door invloeden van buitenaf. Bij RVS tellerkopschroeven is dit niet het geval. Wanneer u toch besluit om verzinkte tellerkopschroeven te gebruiken voor gebruik buitenshuis dan adviseren wij u om zo goed mogelijk met de schroeven om te gaan. Dit kunt u doen door ze in te schroeven met de juiste schroefbit en door ze in te sprayen tegen roest met WD40. Daarnaast is het verstandig om tellerkopschroeven altijd voor te boren. Dit geldt voor zowel RVS als voor verzinkte schroeven. In de volgende alinea gaan we hier dieper op in.

Waarom tellerkopschroeven voorboren?

De reden om tellerkopschroeven voor te boren, is omdat dit het proces van inschroeven vergemakkelijkt. Daarnaast zorgt u ervoor dat de kop niet wordt beschadigd. Zonder voorboren moet u namelijk meer kracht op de schroef zetten. Met voorboren voorkomt u ook dat de houtschroef scheef in het hout wordt gedraaid. Maar welk type boormachine kunt u nu het beste gebruiken? Wij adviseren om voor normale tellerkopschroeven te gaan boren met een hardhout-boor. Wanneer u langere tellerkopschroeven gaat gebruiken, kunt u het beste boren met een slangenboor. In de volgende alinea vindt u meer informatie over de verschillende maten tellerkopschroeven. 

Welke maat tellerkopschroef heeft u nodig?

Er zijn natuurlijk verschillende maten tellerkopschroeven. U heeft bijvoorbeeld korte tellerkopschroeven 6 x 40 en langere tellerkopschroeven 6 x 200. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van maten, maar welke maat heeft u precies nodig? De vuistregel om de lengte van een tellerkopschroef te bepalen is om de dikte van het materiaal dat u bevestigt te vermenigvuldigen met 2,5. Met deze marge heeft u in de regel de zekerheid dat uw materiaal goed is bevestigd. De dikte van de schroef bepaalt u door goed te kijken naar hoe zwaar uw constructie is. Bij zwaardere constructies is het beter om een dikkere schroef te gebruiken. Weet u niet helemaal zeker welke maat u nodig heeft? In sommige gevallen kan de vuistregel afwijken. Neem dus gerust contact met ons op en we helpen u graag met het maken van de juiste keuze over de zelfborende schroeven.

Waarom tellerkopschroeven bestellen bij Helix Schroeven?

Nu dat u weet wat tellerkopschroeven zijn, kunt u aan de slag! Waarom dan tellerkopschroeven bij Helix Schroeven bestellen? De reden dat u voor Helix Schroeven kiest, is omdat persoonlijk contact en het geven van gespecialiseerd advies bij ons voorop staat. U kunt met al uw vragen bij ons terecht en wij zorgen ervoor dat u de juiste keuze maakt voor wat betreft tellerkopschroeven. Wij willen niet alleen de beste kwaliteit schroeven leveren, maar ook dat wij uw vaste partner worden op het gebied van schroeven. Om deze reden hechten wij veel waarde aan het opbouwen van een duurzame en vertrouwde klantrelatie. Twijfel daarom niet als u een vraag heeft en neem gerust contact met ons op!

Gratis bezorging vanaf 100 euro en lage prijzen!

De reden dat klanten voor ons hebben gekozen, komt niet enkel en alleen omdat persoonlijk contact bij ons voorop staat. Naast persoonlijk contact rekenen wij namelijk ook bijzonder scherpe prijzen en bieden wij altijd gratis bezorging aan vanaf 100 euro. Hoe komt het dat wij zo'n scherpe tariefstelling kunnen aanbieden? Dat is mogelijk omdat wij groot inkopen. Maar bij scherpe prijzen stopt het nog niet. Uw bestelde schroeven ontvangt u namelijk al binnen 1 tot 2 werkdagen. Dit komt doordat wij een hoop artikelen op voorraad hebben en daardoor uiterst snel kunnen leveren. Met andere woorden: u bent zowel op het gebied van prijs als service bij ons aan het juiste adres bent.

Neem gerust contact met ons op!

Zoals eerder vermeld is het goed mogelijk dat u twijfelt over welk type tellerkopschroef het best geschikt is voor uw bouwproject. Onze professionals staan via de mail en telefonisch graag voor u klaar om u te helpen met het maken van de juiste keuze. Daarnaast is het goed mogelijk dat u nog andere vragen heeft over bijvoorbeeld de bestelprocedure, bithouders of het juiste type schroefbits. Twijfel daarom niet als u een vraag heeft en neem gerust contact met ons op, wij helpen u namelijk graag verder. Door al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, zorgen we er samen voor dat uw bouwproject een succes wordt!