Houtbouwschroeven

Zoekt u houtbouwschroeven? Zowel voldraads als deeldraads en zowel met tellerkop als met lenskop uitgevoerd, Helix schroeven heeft het allemaal. Onze NOsplit schroeven hebben een boor/snijpunt en voorkomen het splijten van hout. Zowel particulieren als professionals werken dagelijks met onze houtbouwschroef. Profiteer van onze uitstekende kwaliteitsproducten, snelle verzending en gratis levering vanaf 100 euro. De meeste schroeven leveren wij in een harde plastic verpakking die herbruikbaar is. Helix schroeven denkt graag met u mee. Neem vooral contact met ons op bij vragen, zoals welke schroef waarvoor te gebruiken is.

De houtbouwschroef is dé keuze voor het maken van houten constructies

De houtbouwschroeven van Helix zijn er in verschillende uitvoeringen. Deze schroeven, met een ideale prijs-kwaliteit verhouding,zijn speciaal ontwikkeld voor houtbouw. Of u nu een hardhouten vlonder gaat maken of een aanbouw, Helix schroeven maakt de klus makkelijk en zorgt ervoor dat uw bouwwerk van dezelfde hoge kwaliteit wordt als onze schroeven. U kiest de juiste schroef op basis van de afmeting, de aandrijving, het type kop en het materiaal. Helix schroeven hebben daarnaast eigenschappen die het schroeven nog sneller en makkelijker maken.

Houtbouwschroef voor buiten of voor hardhout

Wanneer u met hardhout werkt, maak dan gebruik van onze RVS schroef. Deze is gemaakt van RVS 410, welke sterker is dan RVS A2, maar zwakker is dan verzinkt staal. Het voordeel is wel dat RVS 410 houtbouwschroeven niet aangetast worden door zuren in hardhout en daardoor minder snel breken. Ook geeft RVS geen vlekken in hardhout zoals verzinkt staal wel doet. Voor buiten en vochtige ruimtes kiest u een houtbouwschroef van RVS 410 of RVS A2.

Houtbouwschroeven om balken tegen elkaar aan te trekken

De tellerkop houtbouwschroef is ideaal om twee houten balken tegen elkaar aan te trekken. Doordat ze voorzien zijn van een brede kop, is er een grote oppervlakte om de onderdelen krachtig tegen elkaar aan te trekken. Doordat de schroeven met deeldraad en snijpunt zijn uitgevoerd, schroeft u ze er in één keer goed in. De schroeven hebben freesribben voor nog snellere en betere verwerking. De torx aansluiting zorgt ervoor dat er enorm veel kracht met de elektrische schroevendraaier of boormachine op de schroef gezet kan worden. Tijdens het werken met onze schroeven zult u verrast zijn van hoe prettig een hoge kwaliteit schroef het werken maakt.

Platkop houtbouwschroef

De platkop houtbouwschroef wordt gebruikt wanneer de houtbouwschroeven verzonken in het hout komen te liggen. Met een torx aansluiting heeft u met een elektrische schroevendraaier of boormachine met schroefbitje geen probleem ermee om de kop van de schroef het hout in te trekken. Anders dan een platkop schroef, blijft bij een bolkop of tellerkopschroef de kop zichtbaar, u trekt deze dus niet in het hout.

Welke maten houtbouwschroeven zijn er?

Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder het materiaal is of hoe meer kracht op het hout staat, hoe dikker de houtschroef dient te zijn. U kiest de lengte van de schroef zodat deze voor meer dan de helft in het hout gaat waar deze aan bevestigd wordt. Een andere regel die vaak gehanteerd wordt voor de lengte van de schroef, is 2.5x de dikte van het materiaal dat u gaat bevestigen. Voor een plank met een dikte van 20mm kiest u een schroef met een lengte van 45mm. Over het algemeen kunt u beter een wat langere en dikkere schroef nemen dan een te ondiepe of te dunne schroef. Zeker op onderdelen waar kracht op blijft staan of komt te staan. Denk aan een schutting, vlonderdelen, houtskeletbouw etc. Een te dunne schroef kan op termijn breken en een te ondiepe schroef kan losraken.

Schroeven die uw project tot in de puntjes perfect maken

Voor houtbouw vindt u in het assortiment iedere schroef die u nodig heeft. Specialistische schroeven zoals de Helix afstandschroeven kunt u gebruiken voor de montage van kozijnen of objecten waarbij de onderdelen met ruimte ertussen gemonteerd moeten worden. Daarna pakt u de Helix beslagschroeven of scharnierschroeven voor het monteren van de deuren en ramen. Wederom een perfecte afwerking van de schroefkop die precies in het scharnier valt. Tot slot neemt u de Helix glaslatschroeven van RVS 410 die de glaslatten op zijn plek houden en er jaren later nog steeds mooi uitzien.

Houtbouwschroeven kopen bij Helix

We hebben alle voordelen net al even genoemd, maar u leest het al: Helix schroeven is graag uw partner in schroeven. Onze kennis gaat verder dan die van een bouwmarkt of ijzerwarenzaak. Onze klanten zijn veelal professionals die afhankelijk zijn van de kwaliteit die wij bieden. We denken graag mee met welke houtbouwschroeven u het beste kunt gebruiken. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken.