De juiste aanpak voor het schroeven van Multiplex

Wat is de juiste aanpak voor het schroeven van Multiplex? Multiplex is een mooi materiaal, maar het vergt wel een goede aanpak als u met het materiaal wil werken. U kunt multiplex vastschroeven, maar u kunt het ook lijmen. Wanneer u multiplex met spijkers of schroeven vastzet, is het aan te raden om lange schroeven te gebruiken. Schroeven heeft vaak de voorkeur omdat het een sterke verbinding biedt en de kans klein is dat het ooit los zal laten.

Wat is de juiste aanpak voor het schroeven van Multiplex?

De meeste mensen zullen spaanplaat schroeven gebruiken voor het vastzetten van multiplex. U voorziet de constructie van een lange levensduur wanneer u met de beste schroeven multiplex of spaanplaat vastschroeft. Kies een schroef ook op basis van het project waar u aan werkt. Voor het maken van een constructie buiten of in een vochtige ruimte zult u andere schroeven nodig hebben dan voor binnen.

Multiplex onzichtbaar bevestigen

Multiplex verbinden met houtschroeven is een zeer geschikte keuze, maar er zullen in de zijkant van de plaat schroefkoppen zichtbaar blijven. Wanneer u multiplex onzichtbaar wilt bevestigen kunt u de kop verzinken en dichtsmeren met plamuur. U kunt multiplex haaks verbinden door gebruik te maken van duvels of een zwaluwstaartverbinding. Dit is echter een taak voor de timmerman; er dient namelijk zeer nauwkeurig gewerkt te worden!

Moet u multiplex voorboren?

Voor de juiste aanpak voor het schroeven van Multiplex raden wij voorboren aan. Het helpt schade te voorkomen. Schroeven in de kopse kant brengt hoe dan ook een kans op schade met zich mee. Probeer dit te voorkomen door vanaf de zijkant te schroeven in de constructie. Houd ongeveer 1 centimeter tot de rand van de plaat als minimumafstand aan om breuken te voorkomen. Bij de hoeken wordt meestal een minimale afstand van 1,5 centimeter aangehouden.

De juiste aanpak voor het schroeven van Multiplex: meerdere schroeven plaatsen

Gaat u multiplex met meerdere schroeven vastzetten? Houd dan een minimale afstand tussen de schroeven aan die afhankelijk is van de dikte van de plaat. Voor een dikte van 12 millimeter is dit in de regel 40 centimeter, voor dikkere plaatsen wordt vaak 60 centimeter aangehouden. Deze richtlijnen kunnen in bepaalde situaties afwijken. Neem contact op voor relevante informatie over uw project.

De lengte van schroeven

Voor multiplex bevestigen kan een lange schroef gekozen worden. U zou een schroef kunnen gebruiken die drie keer langer is dan de dikte van de plaat die u gaat monteren. Voor de dikte van de schroef wordt gekeken naar de kracht die erop komt te staan. Vaak wordt de dikte echter bepaald door de lengte van de schroef en is daar niet heel veel keus in. Let op: dit zijn vuistregels, maar bepaalde situaties kunnen om een net wat andere schroef vragen. Wanneer u ons assortiment spaanplaatschroeven bekijkt, krijgt u een beeld van de vele schroeven die in deze categorie te vinden zijn.

Hoe voorkomt u kromtrekken van multiplex?

Multiplex op voldoende plekken vastschroeven kan voorkomen dat de plaat krom trekt. Verder is het kromtrekken van multiplex afhankelijk van de plaat zelf. Een dikkere plaat zal in de regel minder snel kromtrekken dan een dunnere multiplex plaat. Kies eventueel WBP multiplex, dit geeft aan dat het beter bestand is tegen vocht. Deze plaat wordt ook wel Okoume multiplex genoemd en is watervast verlijmd. De juiste aanpak voor het schroeven van Multiplex begint dus al bij het kiezen van de platen.

Welke boor voor multiplex?

De juiste aanpak voor het schroeven van Multiplex start met het kiezen van de juiste plaat en constructie. Daarna zal u vragen kunnen hebben over multiplex boren zoals “Welke boor voor multiplex?” Een houtboor met centreerpunt zal het beste werken. Er wordt gekozen voor een formaat boor waarvan de diameter overeenkomt met die van de schroef.

De juiste aanpak voor het schroeven van Multiplex bespreken met een specialist

Wat de juiste aanpak voor het schroeven van Multiplex is, hangt voor een deel af van uw project. Bovenstaande informatie is wat u op internet tegenkomt, maar wat het beste is voor uw project kan net wat anders zijn. Als specialist in schroeven zien wij adviseren als een belangrijk onderdeel van ons werk. Wij adviseren daarom zowel professionals als doe-het-zelvers. Met onze jarenlange ervaring zijn wij alles al wel eens tegengekomen. Wij geloven dat domme vragen niet bestaan en geloven in gedegen advisering op basis van uw situatie! Neem daarom gerust contact met ons op.

GLS. iDeal PayPal Bancontact