Spaanplaatschroeven

Wilt u spaanplaatschroeven kopen die een zorgeloze, snelle en prettige verwerking garanderen? Op zoek naar een spaanplaatschroef die na jaren nog steeds muurvast in het hout zit? Dan kiest u, net als duizenden andere professionals en klussers voor de schroeven van Helix. Als specialist in schroeven hebben wij een enorm assortiment in spaanplaatschroeven. Bestel gemakkelijk per stuk of per 100, of zelfs per 1000 stuks voor hoge stapelkortingen. Met spaanplaatschroeven kopen bij Helix zult u ongetwijfeld tevreden zijn met de kwaliteit van de schroeven en over het resultaat van uw klus. Bestel direct online of neem gerust contact op bij vragen.

Aandrijving torx of Pozidriv

Spaanplaatschroeven torx of Pozidriv? Een schroef met torx aansluiting is tegenwoordig meer gekozen doordat de krachtoverbrenging werkelijk fenomenaal is. Torx wordt vaak gekozen bij schroeven met een platverzonken kop om met meer kracht het laatste stukje aan te draaien zodat de schroef in het hout trekt. Meestal hebben deze schroeven deeldraad, aangezien dit de ruimte geeft om de plaat tegen de onderliggende constructie aan te trekken zonder dat er ruimte kan ontstaan. Pozidriv is de verbeterde versie van de bekende Philips kruiskop schroef. De extra inkepingen bieden ook een verbeterde grip. Voor zowel torx als Pozidriv is een passend schroefbitje bij spaanplaatschroeven kopen aan te raden.

Spaanplaatschroeven maten

Er is bijna geen schroef waar zoveel verschillende maten van bestaan. De spaanplaatschroeven maten gaan van 2,5 mm dik tot 10 mm en hebben een lengte van 12 mm tot maar liefst 37,5 cm! Om de lengte van de spaanplaatschroef te bepalen, vermenigvuldig u de dikte van het plaatmateriaal x 2,5. Zorg er wel altijd voor dat de schroef diep genoeg in het onderliggende hout gaat. Dit is een vuistregel, dus in specifieke gevallen kan de ideale lengte anders zijn. U kunt contact opnemen voor advies op maat. Bij Helix Schroeven weten we alles van schroeven, wij adviseren daarom zowel professionals als particulieren.

Spaanplaatschroeven 4x40

Spaanplaatschroeven mogen dan wel de naam van het plaatmateriaal dragen, maar veel klussers gebruiken het als een universele houtschroef. Eén van de meest populaire maten is spaanplaatschroef 4x40 mm. Deze schroef is geschikt voor spaanplaat tot 16 mm dik. Bij Helix Schroeven hebben we de spaanplaatschroef 4x40 in zowel deeldraad als voldraad. Voor spaanplaat wordt doorgaands deeldraad gekozen. Omdat aan het bovenste deel van de schroef geen draad zit, trekt de schroef de plaat vast. Dit gebeurt zonder dat er ruimte tussen plaat en balk kan ontstaan doordat de schroef zich niet vastdraait aan de bovenste plaat.

Spaanplaatschroeven waarvoor te gebruiken?

Wat is een spaanplaatschroef? Spaanplaatschroeven zijn specifiek ontwikkeld voor het vastschroeven van spaanplaat of andere geperste vezelplaten. De Helix spaanplaatschroef heeft een scherpe punt zodat hij zonder voorboren in het plaatmateriaal geschroefd kan worden. Er zijn twee veelvoorkomende koppen voor deze schroeven, een bolkop en platverzonken kop. De bolkop blijft op het materiaal liggen. De platverzonken kop trekt u zonder moeite in het hout. In de meeste gevallen heeft een platverzonken kop de voorkeur, maar in sommige gevallen kan juist een kop die op het materiaal zichtbaar blijft, de voorkeur hebben.

Materiaal: RVS of verzinkt staal

Bij schroeven heeft u de keuze tussen RVS of verzinkt staal. Het voordeel van een spaanplaatschroef van verzinkt staal is dat deze sterker is. Het nadeel is dat bij gebruik buiten, in vochtige ruimtes of in hardhout, de schroef kan oxideren. RVS schroeven zijn iets minder sterk dan die van verzinkt staal, maar oxideren daarentegen niet. De vuistregel voor het kiezen tussen RVS of verzinkt stalen schroeven is: kies verzinkt staal voor binnen en RVS hardhoutschroeven voor buiten of in hardhout. Ook hierbij kan het zijn dat uw situatie afwijkt. Bent u bijvoorbeeld opzoek naar houtbouwschroeven? Neem dan gerust contact op voor advies van onze specialisten.

Goedkope spaanplaatschroeven van hoge kwaliteit

Zijn goedkope spaanplaatschroeven net zo goed als duurdere schroeven? Helix schroeven hanteert scherpe prijzen. Ook onze goedkope spaanplaatschroeven, zoals de populaire spaanplaatschroef 4x40 hoort bij de voordeligste op de markt. Toch is onze kwaliteit vele malen beter dan de goedkope spaanplaatschroeven die u doorgaans bij andere aanbieders vindt. Doordat veel professionals kiezen voor Helix Schroeven, hebben wij onze schroeven voor hun wensen ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is de nosplit schroef met snijpunt, deze verkleint de kans op splijten aanzienlijk. Daarnaast hebben onze schroeven een uiterst scherpe draad, waardoor het werken ermee sneller gaat.

Spaanplaat schroeven kopen bij Helix Schroeven

U weet nu wat u kunt verwachten van Helix Schroeven. U kunt bij ons uit een zeer groot assortiment spaanplaatschroeven kopen voor uw klus. U kiest precies de schroef die bij uw wensen past, u bestelt bijvoorbeeld gemakkelijk de torx of kruiskop bit erbij en u kunt prettig en snel van start met uw eerstvolgende klus. Er zijn echter meer redenen om bij Helix Schroeven spaanplaatschroeven te kopen. Wij garanderen namelijk een snelle levering uit eigen voorraad en u profiteert bovendien van gratis verzending vanaf 100 euro. Wij verpakken de schroeven in handige herbruikbare kunststof bakjes. We hoeven vakmensen en klussers niet uit te leggen waarom deze gratis kunststof bakjes erg handig zijn. Ervaar de producten, service en vergaande kennis van Helix Schroeven. Plaats uw bestelling vandaag nog of neem contact op bij vragen.